Hur du bakar Regnbågskakfatet del 1

För 5 dagar gjorde jag klart mitt "regnbågskakfat" med sju sorters kakor i sju olika färger. Det såg ut så här:
 
 
Recept på de röda kakorna (syltkakorna):
 
ca 25 st
 
100 gram smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ¼ dl vetemjöl
Röd karamellfärg
2 dl hallonsylt
 
1: Arbeta ihop smör, vaniljsocker, strösocker och mjöl till en deg. Ta fram karamellfärgen och färga degen så mycket du tycker känns lagom. OBS! Det kan krävas mer färg än du tror.
2. Ställ in den i kylen i minst 30 min.
3: Ta ut degen ur kylen. Forma till små bollar och platta ut. Gör ett litet hål i mitten och lägg i sylten.
4: Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
 
De här kakorna var ganska enkla att göra, men precis som de andra kakor var det svårt att få tillräckligt mycket färg. De blev som ni ser lite rosa-röda, men det gör inget. 
 
Recept på de orangea kakorna (marsipankakorna)
 
ca 15 st
 
250 gram orange marsipan
 
1: Skär marsipanen i skivor. Platta till kakorna lite. 
2: Grädda mitt i ugnen i 8-10 min.
 
De här kakorna är faktiskt ingenting att baka alls, de absolut lättaste kakorna på fatet. Orange marsipan kan vara svårt att hitta, men du kan hitta det på ICA Kvantum.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: